Valpar

Snart dags

10.05.2024

Nu har vi tagit ett progesterontest och det visar att från måndag/tisdag är det läga för parning. Figo kommer på besök på måndag så får vi se, kanske är det lite i tidigaste laget, men vi bor ju så nära varandra så vi kan kosta på oss en tidig date.

Nu löper Isa

03.05.2024

Nu, äntligen, har Isa börjat löpa. Figo är redo. Då hoppas vi att allt går väl den här gången!

Inga tecken på löp hos Isa ännu. Vi väntar och vi kollar varje dag, flera gånger..

Vi kommer att göra om parningen mellan SEUCH Ljungbookens Felicia och SEJCH SEUCH DKUCH Sneppelunden's Figo. Vid försöket i november 2023 gick Felicia tyvärr tom.
Figo är en stark jakthund och apportör. Han är välmeriterad såväl på jaktprov som exteriört. Framför allt har han en stabil och trevlig mentalitet.
Vi räknar med att Felicia löper i...

Då har vi tyvärr fått bekräftat att det inte blir några valpar den här gången. Det känns tråkigt, inte bara för att vi själva längtar efter en ny valp, men också för alla som har kontaktat oss och vill ha en valp. Så tråkigt att behöva ge ett sådant besked!

Isa går tom?

22.12.2023

Idag har vi tyvärr konstaterat att Isa kan vara tom. Hon har visat tecken på dräktighet, men inte vuxit som vi förväntat oss. Så vi gjorde en röntgen idag, och man såg inga valpar i magen.
Eftersom röntgen gjordes precis den tid när man som tidigast kan börja se valparnas skelett på röntgen så kommer vi att ta en kontrollröntgen om en vecka. ...

Som det ser ut så är nog Isa dräktig. Hon har inte vuxit så mycket, men tuttarna ha växt och magen känns spänd, och lite rundare än vanligt. Vi har bokat en röntgen 22/12 för att vara säkra.

Nu har det gått drygt fyra veckor sedan parning. Lite för tidigt för att det ska kunna synas på Isa. Vi ser att hennes tuttar har växt, och det är ju ett bra tecken. Men vi kan inte vara säkra på något.